OPENINGSTIJDEN

Van 1 april tot 1 oktober alleen op afspraak via tel. 0596-541941.

 

 

BEREIKBAARHEID

Vanaf NS-station Scheemda: Met Taxi-Plus. Minimaal een uur van te voren bellen 0597-454445.
Kosten: 2 personen € 6,00 en 4 personen € 10,00.

Vanaf autosnelweg A7: Neem afslag 45. Dan de N362 richting Delfzijl. Voor Nieuwolda links richting 't Waar. Museum na 300 mtr. 

Vanaf Delfzijl: Richting Winschoten. Na Nieuwolda, rechts richting 't Waar. Museum na 300 mtr.

 

 

Het Kinderwagenmuseum logo

HOME

Oldambtster boerderij

 Boek

 “De geschiedenis van de kinderwagen” is nu beschreven in een boek. Het rijk geļllustreerde boek bevat ruim 200 foto’s en veel informatie over de geschiedenis van de kinderwagen van 1840 tot heden. Ook geeft het boek een overzicht van de belangrijkste Nederlandse kinderwagenmerken vanaf 1886. De prijs van dit ruim 100 pagina’s tellende boek bedraagt € 19,50, exclusief de verzendkosten. Het is natuurlijk in het Kinderwagenmuseum in Nieuwolda te koop. 

SLINGERTOENEN IN HET OLDAMBT

In de 19e eeuw viert de Engelse Landschapsstijl hoogtij in Nederland. Formele tuinen veranderen in romantische parken. In het Noorden zijn ze vooral te vinden bij boerderijen in een brede strook langs de waddenkust. Het zijn voornamelijk de herenboeren op de klei die riante woonhuizen bouwden en de tuin lieten aanleggen naar de laatste mode.
In de volksmond worden de tuinen "Slingertoenen" genoemd, naar het kronkelend verloop van de paden. De tuin is van de weg af goed te zien en vrij toegankelijk tijdens de uren waarop het Kinderwagenmuseum is geopend.

 

 

 

 

 

 

HET MUSEUM

Even buiten Nieuwolda, in Oost-Groningen ligt het Kinderwagenmuseum. Het museum is gevestigd in een fraaie Oldambtster hereboerderij uit 1905. Oorspronkelijk begon men met 32 kinderwagens, een pop en een antieke jurk. Binnen,  in de pronkkamers van het voorhuis en onder de kap van de enorme schuur, vindt u nu een collectie van maar liefst 400 kinderwagens, poppenwagens, en wiegen. Ook zijn er babykleertjes, doopjurken, volwassenen kleding, speelgoed en babyverzorgingsartikelen te zien. In een aparte vitrine staan mutsjes, schoentjes en gebruiksvoorwerpen uit verre landen tentoongesteld. Een bezoek aan het museum is een duik in de nostalgie, en een feest der herkenning voor moeders, dochters en vaders.

 

Prachtige poppen

 


Laatste update: 
dinsdag 14 mei 2013


INFORMATIE

Kinderwagenmuseum
Hoofdweg-West 25
9944 EA Nieuwolda
Tel. 0596-541941
E-mail het Kinderwagenmuseum
Internetadres: www.kinderwagenmuseum.nl 

Up-arrow

 

Popjes

 

 
Copyright © 2013 ,
 Kinderwagenmuseum Nieuwolda, All Rights Reserved